Thread: Building A looper Beast

  1. #601
    Team Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    57
    Post Thanks / Like

    Default

    Mark Suter, do you have any Omc race stuff??

  2. #602
    Team Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    53
    Post Thanks / Like

    Default

    Freddie,

    I have a lot of OMC motors in my collection but no motors or loose parts to sell. Sorry.

  3. #603
    Team Member
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    20
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by Freddie Webb View Post
    Mark Suter, do you have any Omc race stuff??
    \


    what are youlooking for ?

  4. #604
    Team Member R Austin's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ludington Michigan
    Posts
    262
    Post Thanks / Like

    Default

    Finally stopped raining for a couple of days so I could get the boats out.
    Plan is to take them to Constantine on the 12th of July and run the Beast as we now have had success on the dyno.
    If allowed would do Saturday afternoon. Should be, hopefully, a better performance.
    Thanks ClayT thanked for this post
    Likes Jeff Lytle, Mark75H, ClayT, crewman060 liked this post

  5. #605
    Team Member Master Oil Racing Team's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Sandia, Texas
    Posts
    5,000
    Post Thanks / Like

    Default

    Wow! Hope everything goes good. You may or may not know how many people are paying attention and hoping for your success.


    Likes Mark75H, F-12 liked this post

  6. #606
    Team Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Singapore/Melbourne/Italy
    Posts
    1,148
    Post Thanks / Like

    Default

    its a great effort and it will be an engine remembered for a very long time

  7. #607
    Team Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    57
    Post Thanks / Like

    Default

    This looper build is amazing. Nice work Mr. Austin!!

  8. #608
    BoatRacingFacts VIP racingfan1's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Bradford , Illinois
    Posts
    1,015
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by R Austin View Post
    Finally stopped raining for a couple of days so I could get the boats out.
    Plan is to take them to Constantine on the 12th of July and run the Beast as we now have had success on the dyno.
    If allowed would do Saturday afternoon. Should be, hopefully, a better performance.
    Any chance you are bringing them to DePue for the reunion?
    Likes crewman060 liked this post

  9. #609
    Team Member R Austin's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ludington Michigan
    Posts
    262
    Post Thanks / Like

    Default

    Just do not seem to be able to shake the on water issues. Constantine has come and gone and still not able to find the real potential of the Beast.
    Again, out of the pits running on 4 or 5 cylinders, yet running fine on the dyno, mechanically holding up good. Just can not get to fire on all 6 on the boat in the water.

    The engine did go into a full limp mode and did stay that way. Thought that maybe over fueled when backed off into that last turn. So pulled the boat and checked plugs, blew out cylinders and installed new plugs. Dry fired in the pit area and blasted off on all 6 and responded great. No load of course.

    Sunday we put in the water and it would only run on a couple of cylinders and not even begin to plane, limped back to pits and pulled plugs and installed another set. Again, only fire on 2 or 3 cylinders. Pulled out of the water and again pulled and cleaned plugs , checked compression, and all good. Dry fired and blasted right off on all 6 and sounded great.


    https://www.youtube.com/watch?v=DVUYxR7SU-o

    My take at this point is the the low speed winding's are bad. Dry fire just passes right past low winding to high speed. In the water it can not make it to the high speed. Will just do the tests and find the problem. At least now it is down and should be able to find.
    Thanks Mark75H thanked for this post

  10. #610
    Team Member
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    24
    Post Thanks / Like

    Default

    Is spark plug heat range a possible culprit?

    Edit:
    Too cold of a plug can give you fits.

    Rob

    Sent from my SAMSUNG-SM-G900A using Tapatalk

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Legendary Dub Parker's B Looper found!
    By Original Looper 1 in forum Outboard Racing History
    Replies: 5
    Last Post: 07-07-2010, 05:54 AM
  2. Wanted to Buy: Quincy Looper parts
    By Bob Dunlap in forum Parts and Accessories
    Replies: 2
    Last Post: 06-04-2008, 02:53 PM
  3. Quincy Looper Pictures and Collections
    By Original Looper 1 in forum Outboard Racing History
    Replies: 71
    Last Post: 01-21-2008, 04:26 PM
  4. Waldman F 44 Looper has been found!
    By Original Looper 1 in forum Outboard Racing History
    Replies: 26
    Last Post: 06-18-2007, 09:55 AM
  5. Quincy's 90 ci King Looper Beast
    By Original Looper 1 in forum Outboard Racing History
    Replies: 1
    Last Post: 04-06-2007, 07:08 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •